Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saatlik süreç işliyor
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında dün nihayete eren ABD ile görüşmelerden bahsetti.

Erdoğan şunları söyledi: "Yaklaşık 9 günlük süreyi bölgede yaşadık. Bu süre içinde öncesi var, telefon diplomasisyle devam eden bir süreç oldu. Sayın Trump'la Putin'le yaptığımız görüşmeler var. Bunların bir kısmı özellikle BM Genel Kurulu esnasında yaşadık. Yoğunlaşan görüşmelerimizi dün gerçekleştirdik.

13 MADDELİK ORTAK BİLDİRİYİ AÇIKLADIK

Trump'la bir gün önce telefonla konuşurken buraya bir heyet gönderirseniz daha iyi konuşuruz dedim. Kendisi de heyet gönderdi. Dün de adeta işin final görüşmelerini önce Sayın Pence ile ben yaptım sonra heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Heyetler arası görüşme sonrasında 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuyona açıkladık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saatlik süreç işliyor VİDEO

BÖLGEDE ÇATIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Şu andan itibaren 120 saatlik süreç işliyor. Bu sürede YPG'nin güvenli bölgeyi terk etmesi söz konusu. Şu anda dünkü görüşmelerimizde 120 saatlik sürede buranın boşaltılması söz konusu. Sürekli irtibat halinde olacağız.

32 km derinlik 444 km uzunlukta güvenli alan oluşturulacak. Buranın sınırı doğuda Irak sınırıdır. Bölgede bir çatışma söz konusu değil. Bu bilgiler dezonformasyondur."