Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDT zirvesi için Türkistan’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Gayri Resmi Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'dan Türkistan şehrine geldi.

İHA İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDT zirvesi için Türkistan’da
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Türk Devletleri Gayri Resmi Zirvesi, bugün Kazakistan'ın ev sahipliğinde Türkistan şehrinde yapılacak.

Zirveye Kazakistan'ın yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devlet başkanları katılacak.

TDT ZİRVESİ İÇİN TÜRKİSTAN'DA

Zirveye katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Astana temaslarının ardından Türkistan'a geldi.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkistan temasları kapsamında müze ve Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'ni ziyaret edecek.

ZİRVENİN ARDINDAN YURDA DÖNECEK

Ayrıca Türk Devletleri Gayri Resmi Zirvesi'nin yapılacağı alanda düzenlenecek karşılama töreninin ardından aile fotoğrafının çekimine katılacak olan Erdoğan, Türk Medeniyet Merkezi kapsülünün yerleştirilmesi töreni, GovTech dijital çözümleri sunumu ve zirvenin yapılmasının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)