Cumhurbaşkanı Erdoğan TİM heyetini kabul etti
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TİM heyetine yaptığı konuşmasında Ağrı'da yaşanılan terör saldırısına değindi.

Saldırıyla ilgili "Burada provokasyon varsa devletin değil, HDP'nin provokasyonudur" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

AĞRI'DAKİ TERÖR SALDIRISI HDP'NİN PROVOKASYONU

"Burada provokasyon varsa devletin değil, terör örgütünün güdümündeki bir siyasi partinin provokasyonudur. Yaralanan jandarma personelimizin kendi haline terk edildiği iddiası var ya bunların tümü külliyen yalandır.

Bölgede bulunan HDP mensupları bahane edilerek bu meselenin istismarı vicdana ve ahlaka sığan bir mesele değildir.

Erdoğan: Ağrı'daki çatışma HDP'nin provokasyonudur VİDEO

YAV SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ

Biz ülkemizin selameti için bu sürece ne kadar hassasiyetle yaklaştıysak diğerleri de o kadar nobran ve sinsi bir şekilde yaklaştı. Bizler 12 yıllık süreç içerisinde, demokratik açılım, milli birlik kardeşlik süreci, çözüm süreci dedik. Yav siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Siz bu devleti, bu milleti ne sanıyorsunuz!

ÇÖZÜM SÜRECİ ASKERİ BİR ZORUNLULUK DEĞİL

Çözüm süreci askeri bir zorunluluğun değil, siyasi bir kararın neticesinde ortaya çıkmıştır. Hiç kimse yanlış değerlendirmesin, devlet gücünü yitirmedi. Milletimiz çözüm iradesine çok büyük destek verdi, en büyük desteği de bölge insanı verdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİM heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TÜSİAD Başkanı'nın üslubu yanlış VİDEO

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

TÜSİAD BAŞKANI'NA NE OLUYOR

"Hep söylüyorum, Cumhurbaşkanlığı makamındayım ama kenara çekilmiş değilim. TÜSİAD Başkanı yaptığı açıklamalarla istikrarı ve güveni zedelemeye yönelik bir tavır içinde. TÜSİAD Başkanı'nın üslubu yanlış. İş dünyasının hassasiyetine vakıf olması gereken TÜSİAD'ın Başkanı'na ne oluyor? TÜSİAD gibi bir kurumun başında olan insanların, ağızlarından çıkan lafları kulaklarının duyması gerekir.

GEÇMİŞTE NE BEDELLER ÖDETTİĞİNİ İYİ BİLİYORUM

TÜSİAD Başkanı'nın geçmişte Türkiye'ye ne tür bedeller ödettiğini gayet iyi biliyorum. Yeni bedellere izin vermeyeceğiz. Sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeyen bunun hesabını verir. Artık çok güçlü bir milli duruş sergilememiz gerekirken yalpalayanları görüyoruz. Türkiye güçlensin istemeyen odaklar var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİM heyetini kabul etti