Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları yorumu
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Gezi olaylarına ilişkin konuştu.

Gezi'nin 15 Temmuz gibi alçak bir saldırı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananları çevre hareketi olarak nitelendirenlerin bu ülkenin ve milletin düşmanı olduğunu söyledi.

"GEZİ OLAYLARINA MASUM DİYEN GAFİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her kim Gezi olaylarını masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa ya gafildir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin düşmanıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları yorumu ViDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"GEZİ, MİLLETE KARŞI SİVİL KALKIŞMA HAREKATIYDI"

"Dün yaşanan gelişmeler, bize Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç bahanesiyle başlayan olaylar, kısa sürede büyürerek devlete ve millete karşı sivil kalkışma halini almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları yorumu

"GEZİ OLAYLARI 15 TEMMUZ GİBİ ALÇAK BİR SALDIRI"

Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal, bunu zannediyorum dünkü konuşmasıydı aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar, başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler. Bu aldatılmış gençlere, orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara, sadece lanet okurum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi olayları yorumu

"SOROS'UN TÜRKİYE AYAĞI İÇERİDEYDİ, BERAAT ETTİRMEYE KALKTILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala için de şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir, ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı içerideydi, bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. 46 kamu binası ile 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılamaz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımıza ait 201 araç yağmalanmıştır. 697 güvenlik polisimiz yaralanmıştır 1 polisimiz şehit olmuştur. Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1.4 milyar dolar iken dolaylı maliyeti ise 100'lerce milyar doları bulmuştur. İşsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da aynı dönemde gerçekleşmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)