Cumhurbaşkanı, Ufuk Korveti Denize İndirme Töreni'nde
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni'ne katılarak, konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

"MİLGEM PROJESİ'NİN EN ÖNEMLİ KISMI"

"Bugün denize indirme törenini gerçekleştirdiğimiz, Türkiye'nin milli test ve eğitim gemisi Ufuk; ülkemizi liderliğe taşıma irademizin en somut örneğidir. 1.5 yıl önce denize indirdiğimiz Kınalıada Korveti'nin ardından, 5. gemimiz Ufuk Korveti'ni de denize indirmenin mutluluğuu yaşayacağız. Böylece MİLGEM projemizin en önemli kısmını hayata geçirmiş oluyoruz.

ALANININ LİDERLERİNDEN BİR GEMİ OLACAK

99.5 metre tam boyu, 14.4 metre azami genişliği 2 bin 400 ton deplasmanı ve 3.6 metre su çekimiyle Ufuk Korveti, alanının liderlerinden olmaya namzet bir gemidir. Yaklaşık 8600 kilowat toplam güç ile 18 knot azami sürate ulaşabilen gemi 10 tonluk bir helikopter için platforma da sahiptir.

Cumhurbaşkanı, Ufuk Korveti Denize İndirme Töreni'nde

ÜLKEMİZİN İLK İSTİHBARAT GEMİSİ

Ufuk Korveti'nin elektronik, test ve eğitim sistemleri ASELSAN tarafından sağlanacaktır. Bunun yanında Ufuk korveti; milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen ülkemizin ilk istihbarat gemisidir. Dünyada pek az ülkenin sahip olduğu bu teknolojiye hamdolsun Ufuk Korveti'yle Türkiye'de kavuşmuş oluyor. Ufuk korvetimiz ağır iklim ve deniz şartlarında uluslararası sular dahil 45 gün boyunca kesintisiz seyir yaparak; milli güvenliğimize yönelik tehditleri anında tespit edebilecektir. Önleyici istihbaratın, sinyal istihbaratının önem kazandığı günümüz dünyasında Ufuk Korveti'nin çok büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Ufuk Korveti; Türkiye'nin denizlerdeki gören gözü, duyan kulağı olacaktır."

Cumhurbaşkanı, Ufuk Korveti Denize İndirme Töreni'nde VİDEO