Cumhurbaşkanı'nın Yaşlılık Şûrası konuşması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Birinci Yaşlılık Şûrası'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şunlar:

"Bizim gibi ülkeler için nüfus güçtür. Ortada yeterli nüfus yoksa diğer imkanların bir süre sonra yok olup gitmesi kaçınılmazdır.

YAŞLILARA SAHİP ÇIKMAK, GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Tavsiye ediyorum, analarınızın ayaklarının altını öpün. Onlar gibisi yok, onlar olduğu için biz varız, onlar olmasa biz yoktuk. Yaşlılarımıza sahip çıkmak aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır. İnsanların hayat süreleri uzadıkça yaşlılıkla ilgili konular daha çok konuşulmaya başlanmıştır. Hayat boyu öğrenme dediğimiz süreç ile aktif yaşlanma arasında yakın bir ilişki vardır.

Cumhurbaşkanı'nın Yaşlılık Şûrası konuşması VİDEO

BAYRAM ZİYARETLERİNİN BİLE İHMAL EDİLMESİNİ KABUL EDEMEYİZ

Bir evde büyükanne, büyükbaba, anne, baba ve torunlar bir arada yaşayabiliyorsa o ev gerçekten günün 24 saati yaşayan, günün 24 saati içinde huzur bulunan bir yerdir, olması gereken budur. Şimdi var mı? Maalesef yok. Kaçan kaçana. 'Ben yetiştim' diyor. Birisi bir tarafa, diğeri öbür tarafa gidiyor. Aslolan bu değil. Özellikle büyükşehir hayatının böyle bir aile hayatını giderek zorlaştırdığının farkındayız fakat bu durumun aile büyükleriyle ilişkilerin neredeyse bayram ziyaretlerinin bile ihmal edildiği periyoda dönüşmesini asla kabul edemeyiz. Ben kimsenin özel hayatına karışamam o ayrı mesele ama doğrusu ben kabullenemiyorum. Aynı şehirde yaşayıp anne-babalarımızı torunlarıyla bir araya getirmiyorsak; hem çocuklarımıza hem büyüklerimize haksızlık yapıyor, vebal altına giriyoruz demektir."