Davutoğlu ABD'nin PYD'ye silah yardımını değerlendirdi
ensonhaber.com

Davutoğlu ABD'nin PYD'ye silah yardımını değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı kahvaltıda ABD’nin PYD’ye silah yardımı yapmasına sert tepki gösterdi.

Davutoğlu, “PYD-PKK ayrımının artık anlamı kalmadı. Türkiye’ye yönelik bir eyleme kalkarlarsa DAEŞ ve PKK hedeflerine yaptığımızı yaparız” dedi.

ABD SİLAHLARI DAEŞ'TE

ABD nezdinde gerekli diplomatik girişimlerin yapılacağını ifade eden Baibakan Davutoğlu, "bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimiz bildirilecek. Amerika Musul’da Irak ordusuna en sofistike silahları verdi; Irak ordusu çekildi, silahlar DAEŞ’e kaldı. Şu anda PYD’ye verilen yardımın PKK’ya gitmeyeceği konusunda hiç kimse bize inandırıcı bir gerekçe söyleyemez. Kuzey Irak’ta, Türkiye’de kullanıldığını tespit edersek PKK’ya yaptığımız müdahaleyi yapar, bulunduğu yerde silahları yok ederiz. Bunu hem ABD’ye, hem Rusya’ya ilettik. Yaklaşımımız 23 Temmuz gecesi DEAŞ ve PKK mevzilerine yaptığımız operasyonlarda kendini göstermiştir" şeklinde konuştu.

Davutoğlu devamında şunları söyledi.

PYD'Yİ DE VURURUZ

"PYD ve PKK’yı ayırt etmek 5-6 ay öncesinde belki bir anlam taşıyabilirdi ama bu ayrımın artık bir anlamı kalmadı. PKK’nın Türkiye’ye saldırısı olmadığı dönemlerde DAEŞ’e karşı PYD’yi kullanmayı düşünen müttefik ülkeler bunu bir çerçeveye oturtabilirlerdi. Yine doğru değildi ama PKK Türkiye’ye saldırdıktan sonra yardım yaptılar. Kim olursa olsun, PKK ve PYD’ye herhangi bir silah, mühimmat yardımı yapılırsa Kuzey Irak’ta aldığımız tedbir neyse Suriye’ye yönelik de alırız. Örgüt ya da IŞİD Türkiye’ye yönelik bir eyleme kalkışırlarsa, nasıl ki DEAŞ askerimizi şehit ettiğinde müdahalede bulunduk, bulunuruz"

ABD'den IŞİD'e karşı mühimmat yardımı

Davutoğlu ABD'nin PYD'ye silah yardımını değerlendirdi