Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sigara açıklaması
AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde sigaranın haram oluşu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya Erbaş, bir yenisini daha ekledi. Diyanet İşleri'nin internet sitesinden yayınlanan bir programdaki açıklamalarında Erbaş, "Sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız." sözlerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sigara açıklaması

"SİGARANIN HARAM OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda din görevlileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sigara açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, toplantıda "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Erbaş: Sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız VİDEO

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan sigara açıklaması

"BÜYÜK BİR FACİADIR"

Sigara kullanımı nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır." dedi.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)