Diyarbakır'da dolandırıcı, cep telefonu siparişinde yakayı ele verdi

Sosyal medyada yayınlanan sahte reklama tıklayan bir vatandaşın 60 bin 268 lirasını dolandırdığı öne sürülen şüpheli, parayla aldığı cep telefonlarını teslim almak için gittiği kargoda yakalandı.

Ensonhaber / İHA
Diyarbakır'da dolandırıcı, cep telefonu siparişinde yakayı ele verdi
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Kastamonu’da yaşayan bir vatandaş, sosyal medya platformunda karşısına çıkan bir reklama tıklayarak işlem yapmak istedi.

Reklam üzerinden yönlendirilen işlemler sırasında vatandaşın hesabından toplam 60 bin 268 lira 15 kuruşun dolandırıldığı belirlendi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu.

İhbar üzerine Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

DİJİTAL İZLER ŞÜPHELİYE GÖTÜRDÜ

Siber ekipler, olayın ardından dolandırıcılığa ilişkin dijital izleri adım adım takip etti. Yapılan incelemelerde, mağdurdan alınan paranın şüpheli tarafından harcandığı belirlendi.

Ekipler, şüphelinin dolandırıcılıktan elde ettiği parayla iki cep telefonu satın aldığını tespit etti. Siparişlerin ise bir kargo firması aracılığıyla Diyarbakır’a gönderildiği belirlendi.

Bu gelişme üzerine Kastamonu ve Diyarbakır’daki ekipler koordineli çalışma başlattı.

CEP TELEFONLARINI ALMAYA GELİNCE YAKALANDI

Polis ekipleri, şüphelinin sipariş ettiği cep telefonlarını teslim almak üzere kargoya geleceği bilgisine ulaştı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ile Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda şüpheli, Diyarbakır’da cep telefonlarını kargodan teslim aldığı sırada yakalandı.

Şüphelinin üzerinde ve adresinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLİP TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)