Dünya gazetelerinde günün başlıkları
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Suriye’de YPG terör örgütüne teslim olduğu söylenen DAEŞ’li militanları manşete taşıyan gazete, kurtarılan bölgeden yüzlerce sivilin de olduğunu iddia eden bir haberi ana sayfadan duyurdu. Gazetenin gündemindeki bir diğer konu ise ABD Yüksek Mahkemesi’nin devletlerin aşırı para cezaları uygulayamayacağını da içeren yeni yasa tasarısını onaması oldu.

Dünya gazetelerinde günün başlıkları

ABD – THE NEW YORK TIMES

Venezuelalıların, ülkede var olan yüksek vergilerden muaf olabilmek için Kolombiya’ya iltica ettiği iddialarını gündeme getiren NYT, Beyaz Saray’da düzenlenen iklim değişikliği konulu panelin ayrıntılarına da yer verdi.

Dünya gazetelerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – THE TIMES

The Times, Londra emniyetinden yapılan açıklamayı ana sayfadan duyurdu. Gatwick Havalimanı sınırlarında izinsiz uçurulduğu tespit edilen dronelara ilişkin soruşturma kapsamında yapılan açıklamaya göre, ulusal güvenlik tehdidi olarak değerlendirilen drone saldırısının, “içerden” birinin yapma ihtimali üzerinde duruluyor.  İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Brexit konusunu bir kez daha görüşmesini de ele alan gazete, May’e partiden ihraç edilen vekillerin yönelttiği eleştirileri de gündeme taşıdı.

Dünya gazetelerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Başbakan Theresa May’ın, partisini Brexit planları etrafında birleştirme girişimleri devam ederken, Muhafazakar Parti’den AB yanlısı 3 milletvekilinin, Meclis'te bağımsız bir gruba katılmak üzere istifa etmesi, Guardian’ın manşetindeydi.

Dünya gazetelerinde günün başlıkları

FRANSA – LE FIGARO

Fransa Senatosu’nun, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın eski güvenlik danışmanı Alexandre Benalla hakkında soruşturma başlatılması için çağrıda bulunması, Fransız gazete tarafından manşetten verildi. Macron'un seyahatlerinin güvenlik organizasyonundan sorumlu olan Benalla'nın, 1 Mayıs gösterileri sırasında polis kaskı takarak göstericileri darbetme skandalı, Fransa'da uzun süre gündem olmuştuYapılan soruşturmada, Benalla'ya pek çok konuda haksız ayrıcalıklar tanındığı ortaya çıkmıştı.

Dünya gazetelerinde günün başlıkları

İRAN – IRAN DAILY

İngiltere Dışişleri Bakanı’nın, Almanya'dan Suudi Arabistan'a getirdiği silah satış yasağını gevşetmesini talep etmesi, İranlı gazetenin gündemindeydi.  İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in, ABD ve Suudi Arabistan’ın nükleer planlarını eleştirerek ABD’nin ikiyüzlü olduğuna dair Twitter’da paylaşımda bulunması ve Putin’in, ABD’nin Avrupa’da füze konuşlandırması ve geliştirmeye başlaması halinde ülkesinin ABD’yi de hedef alacağını sözleri, gazetenin manşetinde yer aldı.

Dünya gazetelerinde günün başlıkları