Dünya gündeminden derleme haberler
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

2016 ABD Başkanlık Seçimleri'ne Rusya'nın olası müdahalesini inceleyen ABD İstihabarat birimi soruşturmasını irdeleyen gazete,  Adalet Bakanlığı koltuğuna vekalet eden Matthew Whitaker’ın, Temsilciler Adalet Komisyonu’na verdiği “Rusya soruşturmasına hiçbir şekilde müdahale etmediği” ifadesini manşete taşıdı. Federal hükümetin yeniden açılmasıyla devam eden bütçe görüşmelerinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika duvarı için istediği bütçeden geri adım atma sürecine girmesi de, WSJ’ın ana sayfadan verdiği diğer bir haber oldu.

Dünya gündeminden derleme haberler

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD’nin Louisiana eyaletinde devam eden kürtaj yasası sınırlandırması, bugün de ABD basınının gündemindeydi. NYT, Virginia Valisi’ne yönelen ırkçılık suçlamalarının ardından Vali Yardımcısı Justin Fairfax tarafından geçmişte cinsel tacize uğradığını iddia eden bir diğer skandal açıklamayı da manşete taşıdı.

Dünya gündeminden derleme haberler

İNGİLTERE – THE TIMES

Geçtiğimiz aylarda İngiliz iş adamı, Topshop’un sahibi Sir Philip Green’e yönelik taciz suçlamalarının ardından, Green’e yönelik tepkilen çığ gibi büyümesi, İngiliz gazetenin ana gündem konusu oldu.

Dünya gündeminden derleme haberler

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Amazon'un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un, ABD'deki tabloid dergisi National Enquirer yayıncısının kendisine şantaj yaptığını iddiası, The Guardian’ın manşetindeydi. Bezos, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada, National Enquirer yayıncısının kendisini tehdit eden e-posta gönderdiğini duyurmuştu. Bezos ayrıca derginin sahibi David Pecker'ın, Donald Trump'la yakın bağlarına ve Trump'ın da birçok tweetinde kendisini 'düşman' ilan ettiğinin altını çizmesi de gazetenin öne çıkardığı bir ayrıntı oldu.

Dünya gündeminden derleme haberler

İNGİLTERE – THE NEW YORK TIMES

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, ABD "insani yardım" konusundaki sözlerine değinildiği ana sayfada, Maduro’nun, "İnsani yardım Venezuela’ya müdahaleyi haklılaştırmak için bir  şova dönüştürülmüştür. Venezuelalıları küçümsemek için ucuz bir şov" açıklamalarına da yer verildi.

Dünya gündeminden derleme haberler

FRANSA – LE MONDE

Fransa-İtalya krizine manşetten yer vermeye devam eden gazete, Fransa’nın, Sarı Yelekliler hareketinin liderleriyle buluşan İtalyan Başbakan Yardımcısı Luigi Di Laio'ya ülkenin içişlerine karışmama uyarısında bulunmasına da değindi.

Dünya gündeminden derleme haberler