- ABD, gemi inşa süreçlerine yapay zekayı entegre etmek amacıyla 448 milyon dolarlık "Ship OS" programını başlattı.
- Bu sistem, gemi yapımını hızlandırmak ve mevcut filonun bakımını daha verimli hale getirmek için kullanılacak.
- "Ship OS", veri analizi ve yazılım alanında faaliyet gösteren Palantir ile işbirliği içinde geliştirilecek.
Yapay zeka yatırımlarını Başkan Donald Trump döneminde yüksek oranda artıran ABD, yeni bir yapay zeka hamlesinde bulundu.
448 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
ABD Donanma Enstitüsüne bağlı USNI News haber sitesi, gemi inşasına yapay zekayı entegre etmek için 448 milyon dolarlık yeni yatırımı duyurdu.
"Ship OS" adı verilen yeni yapay zeka sisteminin, inşa ve bakım süreçlerinden topladığı verilerle gemi yapımını hızlandıracağı ve mevcut filonun onarımını daha kolay ve verimli hale getireceği ifade edildi.
PALANTİR İLE ÇALIŞACAK
Yeni yapay zeka sistemi Ship OS'un, birçok komplo teorisine konu olan ABD'li veri analiz ve yazılım şirketi Palantir ile çalışacağı kaydedildi.
Yapay zekanın tersanelere ve tedarik zincirine entegre edilmesiyle, gemi inşa sürecinin hızlandırılmasının, maliyetlerin düşürülmesinin ve sistemin daha verimli hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.