ABD IŞİD'in öldürdüğü gazetecinin ailesini susturdu

Marie Harf

Amerikan ABC televizyonunun haberi, Foley'nin ailesi, oğullarını kaçıranlara fidye ödememeleri için Amerikan yönetimi yetkilileri tarafından tehdit edildiklerini öne sürmüştü.

"BAKANLIK TEHDİT OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİMİZ BİR ŞEY YAPMAZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da bakanlığın aileye, fidye öderlerse kovuşturmaya uğrayacaklarını söylediği iddiasını reddederek, "İşimizin bir parçası, aileye, teröristlere fidye ödenmesi hakkındaki yasalarımızı anlamalarına yardımcı olmak, ancak bu bakanlık, tehdit olarak değerlendireceğimiz hiçbir şey yapmaz ve yapmadı da" dedi.

GAZETECİLERİN VİDEOLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Amerikalı gazeteci James Foley'nin bir IŞİD üyelerince kafasının kesilerek öldürülmesini gösteren bir video 19 Ağustos'ta internet ortamında yayınlanmıştı. Bundan iki hafta sonra da diğer bir Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un benzer bir videosu ortaya çıkmıştı.

DÜZENLENEN OPERASYON BAŞARISIZ OLMUŞTU

Pentagon, Foley'nin de aralarında olduğu, Suriye'de IŞİD'in elindeki Amerikalı rehineleri kurtarmak için bu yaz hava ve kara unsurlarının dahil olduğu gizli bir operasyon düzenlendiğini açıklamış, ancak operasyonun rehinelerin hedeflenen noktada bulunmaması nedeniyle başarısız olduğunu belirtmişti.