ABD'de 20 yıl hapis yatan kişi, ikizi suçu itiraf edince serbest kaldı
ensonhaber.com

ABD'de yıllar sonra gelen itiraf, akıllara durgunluk verdi.

Yanlışlıkla cinayetten hüküm giyen kişi, ikiz kardeşinin suçu itiraf etmesinin ardından uzun süre kaldığı hapishaneden serbest bırakıldı.

MEKTUPTA CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

44 yaşındaki Kevin Dugar, 20 yıl boyunca Şikago'da bir hapishanede tutuldu. Dugar'ın ikiz kardeşi Karl Smith, 2013'te Dugar'a yazdığı bir mektupta, 2003 yılında işlenen cinayeti itiraf etti.

"BENİ AFFET"

Smith, "Beni öldürmeden önce onu yüreğimden atmalıyım. Bu yüzden beni affetmen için dua edeceğim." diye yazdı.

Mektubun üzerinden geçen 9 yılın ardından Dugar serbest kaldı.

ABD'de 20 yıl hapis yatan kişi, ikizi suçu itiraf edince serbest kaldı

"ÖZGÜR OLDUĞU İÇİN MUTLU AMA..."

Dugar'ın avukatı Ronald Safer, NY Post'a yaptığı açıklamada, "Özgür olduğu için çok mutlu ama aynı zamanda 20 yıl önce işlemediği suçtan tutuklandığında bıraktığı dünyadan oldukça farklı bir dünyaya uyum sağlıyor." dedi.

OLAY NASIL YAŞANDI

Yargıç, Smith'in itirafının inandırıcı olmadığına karar vermiş, yeni bir duruşmayı reddetmişti.

O sırada Smith, bir çocuğun kafasından vurulmasına neden olan bir haneye saldırıdan 99 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Smith'in ayrıca, yakın zamanda temyiz başvurusu reddedilmişti. Savcı, Smith'in "kaybedecek bir şeyi olmadığını" belirterek, söz konusu ikizin ani itirafına şüpheyle yaklaştı.

ABD'de 20 yıl hapis yatan kişi, ikizi suçu itiraf edince serbest kaldı

"SUÇU BEN İŞLEDİM" AÇIKLAMASI

Kevin Dugar'ın davasını başka bir yargıç incelemeye başlamış, Dugar'ın avukatı, "Temyiz Mahkemesi, tüm kanıtları dinleyen jürinin Kevin'i suçsuz bulma olasılığının yüksek olduğunu tespit etti." açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan 2016 yılındaki ifadesinde Karl Smith, kardeşi Dugar'ı işaret ederek, "Onun yanlışlıkla suçlandığı ve benim işlediğim bir suçu itiraf etmek için buradayım." diye konuşmuştu.

Kardeşlerin annesi Judy Dugar da Smith'in doğruyu söylediğinden emin olduğunu, "Bu konuda yalan söylemiyor." ifadesiyle aktarmıştı.

ABD'de 20 yıl hapis yatan kişi, ikizi suçu itiraf edince serbest kaldı