ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü
AA & Ensonhaber

Koronavirüs salgınında merkez üssü haline gelen ABD'yi, şimdi de kasırga vurdu.

Louisiana, Texas ve Mississippi eyaletlerinde çıkan fırtına, kısa süre içinde kasırga ve sele yol açtı.

Onlarca evin yerle bir olduğu, araçların enkaz altında kaldığı felakette 19 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mississippi eyaletinde 11, Georgia eyaletinde 6, Arkansas ve Güney Carolina eyaletlerinde 1'er kişinin hayatını kaybettiği, Louisiana eyaletinde de yüzlerce ev ve binanın hasar gördüğü bildirildi.

FIRTINA, KASIRGAYA DÖNÜŞTÜ

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, şiddetli gök gürültülü fırtınanın Mississippi, Alabama ve Georgia'ya doğru ilerlemekte olduğunu bildirdi.

Açıklamada, güçlü kasırgaların, yaygın hasarlı rüzgarların ve geniş çaplı dolu olaylarının meydana gelebileceği yönünde uyarı yapıldı.

ABD'de çıkan kasırgada 6 kişi öldü ViDEO

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Mississippi Valisi Tate Reeves, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, eyalet genelinde etkili olan şiddetli fırtına ve kasırgalar nedeniyle halkın sağlığını ve güvenliğini korumak için "acil durum" ilan ettiğini duyurdu.

Clarksdale bölgesi Belediye Başkanı Chuck Espy, kuvvetli rüzgarların, elektrik direklerini ve ağaçları devirdiğini belirterek, "Bunların zor zamanlar olduğunu biliyorum ve herkesten dua etmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

ABD'DE KASIRGA FELAKETİ

Geçtiğimiz hafta, ABD Meteoroloji Topluluğu'nun, koronavirüs salgını sırasında sığınma konusunda yayınladığı yönergede, "Virüsün kasırgadan kaçınmanızı engellemesine izin vermeyin." denildi.

ABD'de yaşayanların büyük çoğunluğu, evlerde karantina altında bulunuyor.

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü

EVLER HASAR GÖRDÜ

CNN'nin haberine göre, Monroe şehri Belediye Başkanı Jamie Mayo, "Burada, sadece Monroe şehrinde en az 200-300 ev hasar gördü." dedi.

Fırtına nedeniyle şehirde herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyleyen Mayo, acil durum ekiplerinin ufak çaplı yaralanmalara müdahale ettiğini, itfaiye ekiplerinin de mahsur kalan kimse bulunmadığından emin olmak için hasarlı binalarda inceleme yaptığını belirtti.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Binaların dış cephe kaplamasının söküldüğü ve inşaat artıklarının pistlere dağıldığı Monroe Havaalanı'nda uçuşların iptal edildiği bildirildi.

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü

"EVLERDE KALIN" ÇAĞRISI

Tennessee eyaletinin Chattanooga bölgesi İtfaiye Şefi Phil Hyman, kuvvetli fırtına nedeniyle bölgede 150 ev ve binanın hasar gördüğünü, 10'dan dazla kişinin yaralandığını bildirdi ve halktan evlerinde kalmalarını istediğini aktardı.

Alabama eyaletinin Morgan bölgesinde bir kilisenin çatısının ve çan kulesinin yıldırım isabet etmesi sonucu hasar gördüğü bildirildi.

750 BİN KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Şiddetli fırtına nedeniyle dağlık bölgelerde sel ve heyelanlar meydana gelirken, "poweroutages.us" internet sitesine göre, fırtına nedeniyle Teksas'tan Georgia ve Batı Virginia'ya kadar 10 eyaletlik bir alanda yaklaşık 750 bin abone elektriksiz kaldı.

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü

ABD'de çıkan kasırgada 19 kişi öldü