
ABD'nin başkenti Washington DC'den New York'a giden yolcu treni, Philadelphia yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada en az 5 ölü ve 6'sı ağır olmak üzere çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi.
5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Philadelphia Belediye Başkanı Michael Nutter, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.
İNCELEMELER SÜRÜYOR
Amtrak şirketinden yapılan açıklamada, trenin devrilmesinin nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğü belirterek detaylı açıklamanın incelemelerin sonucunda yapılabileceği kaydedildi. Kazanın nedenine ilişkin inceleme başlatılırken incelemeye FBI'ın da dahil olduğu bildirildi.
238 YOLCU BULUNUYORDU
Şirket, 10 vagonu raylardan çıkarak devrilen trende 238 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğunu duyurdu. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık görevlisi sevk edildi.