Donald Trump: New York kontrolden çıktı
AA

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da güvenlik güçleriyle, "İyi anıları" olan vatandaşlarla bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

Ülkede son günlerde yaşanan protestoların ardından Demokrat kesimin polis teşkilatlarının dağıtılması ve teşkilatlara fonun kesilmesi taleplerine işaret eden Trump, "Son haftalarda ülkemizin polisleri ablukaya alındı." değerlendirmesinde bulundu.

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ DÜŞMAN GİBİ GÖSTERİLDİ"

Trump, buradaki konuşmasında görev başındaki polislerin de tacize uğradığını, yaralandığını ve öldürüldüğünü anımsatarak, "Sorumsuz siyasetçiler, bizim güvenlik güçlerimizi düşman gibi göstererek onların adına leke sürdü." görüşünü paylaştı.

Donald Trump: New York kontrolden çıktı

NEW YORK KONTROLDEN ÇIKTI

Kendisinin de doğduğu ve uzun yıllar yaşadığı New York'ta artan suç oranlarına dikkat çeken Trump, "New York'ta silahlı saldırılar yüzde 358 artmış. Buna inanması güç ama yine de kent yönetimi kendi istediklerini yapıp, Trump Tower önüne 'Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir)' yazdırıyor. New York ne yazık ki artık kontrolden çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Donald Trump: New York kontrolden çıktı

"MASUM AMERİKAN HALKINA SAVAŞ AÇILIYOR"

Trump, görevi dönemindeki eylemleri nedeniyle "insan hakları ihlalleri" ile suçlanan eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani'nin suçla mücadelesini de överek, "Beğenin ya da beğenmeyin Rudy, suçla mücadelede çok iyi iş çıkardı. O, New York'un en büyük belediye başkanıydı." dedi.

Atlanta, Philadelphia ve Minneapolis gibi Demokratlar'ın yönetimindeki kentlerde de artan suç oranlarının altını çizen Trump, "Radikal siyasetçiler, masum Amerikan halkına karşı savaş açıyor." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)