Hollanda Gümrüğü, İngiliz kamyon şoförlerinin sandviçlerine el koydu
ensonhaber.com

İngiltere'nin, Avrupa Birliği (AB) ile Brexit sürecini tamamlamasından dolayı bu ülkeden AB'ye kişisel et ve süt ürünlerinin girişi yasaklandı.

Söz konusu duruma ilişkin görüntüleri, Hollanda basını yayınladı. Ülkedeki gümrük yetkilileri, durdurulan araba ve kamyon sürücülerine Brexit sonrası süreci anlattı.

ET ÜRÜNLERİNE GEÇİT YOK

Yetkililerden biri, AB sınırları içine et ürünleri sokmak isteyen İngiliz kamyon şoförüne izin vermedi, ilginç diyaloglar yaşandı.

Gümrük yetkilisi, söz konusu şoföre, "Brexit'ten bu yana, belirli yiyeceklerin artık Avrupa'ya girmesine izin verilmiyor. Örneğin; et, meyve, sebze ve balık yasak." dedi.

"BREXIT'E HOŞGELDİNİZ"

Bütün sandviçlerde et olup olmadığını soran Hollandalı yetkili, "evet" cevabının ardından "Madem öyle hepsine el koyuyoruz. Brexit'e hoşgeldiniz." ifadesini kullandı.

Yaşanan üzerine kamyon şoförünün oldukça şaşkın olduğu görüldü.

Hollanda Gümrüğü, İngiltere'den gelen kamyon şoförlerinin sandviçlerine el koydu ViDEO

Hollanda Gümrüğü, İngiliz kamyon şoförlerinin sandviçlerine el koydu

1 OCAK 2021'DEN İTİBAREN...

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı; seyahat edenlerin AB sınırları içerisine kabul edilmeyen yasaklı ürünleri kullanması, tüketmesi veya atması gerektiğini belirtti.

Ticari sürücüler için yayınlanan kılavuzda, "1 Ocak 2021'den itibaren et veya süt ürünleri (örneğin jambon ve peynirli sandviç) içeren hayvansal gıdaları AB'ye götüremeyeceksiniz." denildi.

AVRUPA: ET ÜRÜNLERİ HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİR

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada ise et ve süt ürünlerinin şap veya domuz ateşi gibi hayvan hastalıklarına neden olan patojenler içerebileceği ihtimalinden dolayı yasağın gerekli olduğu kaydedildi.

HOLLANDA: YASAĞI DUYMAYAN KALMASIN

Hollanda Gümrüğü, "İngiltere'den Hollanda'ya seyahat ediyorsanız kendinizi hazırlayın ve duymayan kalmasın. Bu şekilde gıda israfını önlüyoruz ve kontrollerin hızlanmasını sağlıyoruz." açıklaması yaptı.

Hollanda Gümrüğü, İngiliz kamyon şoförlerinin sandviçlerine el koydu