IŞİD'in öldürdüğü 18 Türkmen toprağa verildi

EVVEL.JPG

Kerkük'ün yaklaşık 25 km güneybatısındaki Beşir köyünü IŞİD'in elinden kurtarmak için üç günden beri operasyon başlatan Türkmen gönüllüleri bölgedeki Şemsiye köyü yakınında şehitlerin cesedini buldular. Dün yapılan adli tıp testinden sonra, şehitler bugün baba ocakları Tuzhurmatu'da toprağa verildiler.

IŞİD'in öldürdüğü 18 Türkmen toprağa verildi

18 ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammet Mehdi Beyatlı, Irak Türkmen Cephesi Selahatttin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu,Tuzhurmatu Kaymakamı Şellah Abdul ve Selahattin Milletvekili Niyazi Mimaroğlu cenaze merasimine katıldı. 18 Şehit için öğle namazını müteakip İmam Ahmet Camii'nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra Tuzhurmatu Türkmen Şehitler Mezarlığı'nda tekbirlerle toprağa verildiler.

IŞİD'in öldürdüğü 18 Türkmen toprağa verildi

"BİZ TÜRKMENLER YOK OLMAYIZ"

Cenaze merasimine katılan ITC Selahattin İl Başkanı Heythem Haşim Muhtaroğlu, "Tuzhurmatu'da Türkmenler üzerine büyük oyunlar oynanıyor, yerlerimizi terk etmemizi hedefliyorlar" dedi ve Türkmen milletini bu oyunlara karşı uyanık olmaya davet etti. Muhtaroğlu ayrıca "Herkese sesleniyorum, biz Türkmenler yok olmayız çünkü bize güç veren şehitlerimiz var. Bunlardan biri şehit lider Ali Haşim Muhtaroğlu'dur ve şehitler kervanına her zaman yeni genç ve yiğitlerimiz katılıyor. Bugün de 18 şehidimiz var ama biz kimliğimizi korumak için mücadeleye devam edeceğiz. Tuzhurmatu'nun Türkmen toprağı olduğunun en büyük kanıtı bu mezarlıktır" diye konuştu.