İsrail, deprem sonrası Türkiye'ye yardım göndermeyi teklif etti

Dünya, şiddetli sarsıntı sonrası gözünü Türkiye'ye çevirdi.

Arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların enkazının altında kalan insanları sağ kurtarabilmek için zamana karşı yarışıyor.

İsrail, depremin ardından Türkiye'ye yardım göndermeyi teklif etti.

"Türk halkına derin üzüntülerimi ifade ediyorum"

Dışişleri Bakanı Eli Cohen, yaşananlar nedeniyle üzüntü duyduğunu ve başsağlığı dileklerini ilettiğini söyledi:

İsrail adına, bu gece Türkiye'nin güneyinde meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Türk halkına derin üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.

Hızlı yardım planı talimatı

Kalbimiz, hayatını kaybedenlerle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'na, bu zor felaketle başa çıkmak için Türkiye'ye yönelik hızlı bir yardım planı yürütülmesi talimatını verdim.

Acil durum toplantısı düzenledi

Times of Israel'in haberine göre, Cohen, durumu görüşmek üzere pazartesi sabahı Dışişleri Bakanlığı'nda "acil durum toplantısı" düzenledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ilgili birimlere "acil yardım sağlamak için derhal hazırlanmaları" talimatını verdi.

Savunma Bakanı Gallant: Akar ile görüştüm

Bu arada Gallant, yaptığı açıklamada, Bakan Akar ile telefonda görüştüğünü duyurdu ve ekledi:

Türkiye'nin başına gelen felaketin ardından güvenlik teşkilatı adına derin üzüntümü dile getirmek üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştüm. Bakan Akar'a İsrail güvenlik güçlerinin teyakkuz halinde olduğunu ve Türk halkına arama kurtarma çalışmalarında gerekli tüm yardımı yapmaya hazırlandığını söyledim.

Herzog: Yardım göndermeye hazırız

Öte yandan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkçe ve İngilizce paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

İsrail halkı adına, dün gece Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin üzüntülerimi bildiririm. Yaşanan can kayıpları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. İsrail Devleti, mümkün olan her yolla yardım göndermeye her zaman hazır durumdadır. Kalplerimiz, bu acı dolu zamanda yas tutan ailelerin ve Türk halkının yanında.

Kahramanmaraş, 7.7 şiddetindeki depremle sarsıldı - FOTO GALERİ