İsrailli muhalif lider Michaeli: Netanyahu, kariyeri için İsrail'in güvenliğinden vazgeçti
AA & Ensonhaber

İsrail'in Gazze'de katliamları 100 günü geçerken, ülkede Netanyahu hükümetine karşı eleştiriler giderek artıyor.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, partisinin haftalık toplantısında konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı Merav Michaeli, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başında Netanyahu'nun, "amaçlarının Hamas hükümetini düşürmek ve rehineleri eve getirmek olduğu" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Michaeli: "Netanyahu başarısız oldu"

Michaeli, "101 gün geçti ve gerçeğin söylenmesi gerekiyor: Netanyahu başarısız oldu. Hedeflerin hiçbirine ulaşılamadı." ifadelerini kullandı.

Esirlerin geri getirilmesi için "çatışmaların sona ermesini de içeren bir anlaşmanın" gerekli olduğunu kaydeden Michaeli,

Çatışmaların sona ermesi Netanyahu iktidarının devamını tehlikeye atıyor. Onun koalisyonu, savaşa devam etmek istiyor ve onlar için rehinelerin geri getirilmesi daha az önemli.

diye konuştu.

"Netanyahu, kariyeri için İsrail'in güvenliğinden vazgeçti"

Michaeli, "Netanyahu'nun kendisini ve hükümetini korumak için rehineleri tehlikeye attığını" ve "İsrail’in güvenliğinden vazgeçtiğini" söyledi.

Michaeli, 13 Aralık'ta X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda,

(Netanyahu) Onun eylemleri, yalnızca İsrail'in güvenliğini tehlikeye atıyor. İsrail'in güvenliğini ve barışını yalnızca siyasi bir çözüm garanti edebilir ve bu nedenle bu hükümetin derhal gitmesi gerekir.

değerlendirmesinde bulunmuştu.