Mevlüt Çavuşoğlu: İnsani konulardaki küresel lider konumumuzu teyit ettik
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınına karşı Türkiye'nin çabalarına dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN KÜRESEL LİDERLİĞİNE VURGU

155 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa destek elini uzattıklarını belirten Çavuşoğlu, "İnsani konulardaki küresel lider konumumuzu teyit ettik." dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşması şu şekilde:

"HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELDİK"

"Yıllardır tüm arkadaşlarımızla birlikte mücadele verdik. Ülkemizi ve milletimizi yurt dışında gururla temsil ettik. Bu dönem zarfında dünyamızda ve bölgemizde köklü değişiklikler yaşandı.

Türkiye olarak içeride ve dışarıda hep zorluklarla ve sınamalarla karşılaştık. Dirayetli liderliğinizle hepsinin üstesinden geldik, her zorluktan güçlenerek çıktık. Geçtiğimiz senenin muhasebesini yaptığımızda da bunu görüyoruz.

Çavuşoğlu: İnsani konulardaki küresel lider konumumuzu teyit ettik ViDEO


"KAZANIMLARIMIZ OLARAK KAYDA GEÇTİ"

Barış Pınarı harekatımızdan sonra ülkemize karşı başlatılan menfi algı kampanyasına rağmen ABD ve Rusya ile peş peşe yaptığımız anlaşmalar, masadaki kazanımlarımız olarak kayda geçti.

Libya'daki müdahalemiz bu ülkedeki akan kanı durdurdu, müzakereye imkan sağladı. Doğu Akdeniz'de Libya ile yaptığımız anlaşmayla kıta sahanlığımızın batı sınırlarını belirleyip, Birleşmiş Milletler'de tescil ettirdik.

"CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TAHLİYE OPERASYONUNU GERÇEKLEŞTİRDİK"

Yukarı Karabağ meselesinde de Azerbaycan'ın hakkını ve hukukunu koruyan ve bölgeye huzur getirecek diplomatik adımlar attık, atıyoruz. Diplomasi ilk kez bir Türk, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanlığı'na seçildi. Keza Birleşmiş Milletler'in en önemli kuruluşlarından UNESCO'nun Genel Konferans Başkanlığı'na da bir büyükelçimiz seçildi.

Mevlüt Çavuşoğlu: İnsani konulardaki küresel lider konumumuzu teyit ettik

PKK ve FETÖ ile mücadelede somut kazanımlarımız devam etti. Asya'dan Avrupa'ya birçok örgütün dönem başkanı olduk. Birçok gelişmiş ülkenin sınıfta kaldığı koronavirüs salgınına karşı zat-ı devletlerinin liderliğinde başarılı bir sınav verdik. Cumhuriyet tarihimizin en büyük tahliye operasyonunu gerçekleştirdik.

"155 ÜLKE, 9 ULUSLARARASI KURULUŞ..."

İş birliğinin öncülüğünü yaptık, muhtacın yanında olduk. 155 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa destek elimizi uzatarak, insani konulardaki küresel lider konumumuzu teyit ettik. İstikametimiz belli: Milletimizin beklentileri doğrultusunda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için durmaksızın çalışıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)