Philae esprisine para cezası kesildi

ii

İnternette en çok takip edilen turistik seyahat ve konaklama sitelerinden birinde, şaka amacıyla "67P/Çuryumov- Gerasimenko Kuyrukluyıldız oteli" başlığında açılan sayfa para cezasıyla sonuçlandı. Sitede kuyruklu yıldızda bir otelin var olduğu ve otelde tatil fırsatı sunulduğu şeklinde gerçek olmayan bir reklam yayımlandı. Reklamda, Philae uzay kapsülünün adıyla oteldeki tatil hakkında yapılan yorum internette gündeme oturdu.

Tatil mekânı olan kuyruklu yıldıza ulaşımın 10 yıl gibi uzun bir sürede yapılabildiği, Rosetta adlı taşıtın ise "kaotik bir iniş" ile kendisini otele bıraktığını yazan "Bay Philae Lander" takma isimli yazar, tatil mekânını güneş görmediği için oldukça soğuk, gece hayatından yoksun, adeta "hayatın uğramadığı" bir yer olarak tanımladı.

OTELE 1 PUAN VERDİ

Yorumunun sonunda ise "Geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" deyip otel için 5 üzerinden yalnızca 1 yıldız veren kullanıcı hakkında, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından tazminat davası açıldı. Yaptığı şaka internette birçok kişi tarafından paylaşılan ancak kimliği açıklanmayan kişinin, ESA'nın çığır açan projesi hakkında turistik seyahat ve konaklama sitesinde yazdıkları nedeniyle 100 Euro para cezasına çarptırıldığı belirtildi.