Putin, Aliyev ve Paşinyan, Moskova'da bir araya gelecek
AA

Dağlık Karabağ zaferiyle bölgedeki dengeleri değiştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ve Ermenistan ile görüşecek.

Kremlin'den yapılan açıklamada, yarın Moskova'da gerçekleşecek olan zirveye Vladimir Putin, İlham Aliyev ve Nikol Paşinyan'ın katılacağı belirtildi.

ORTAK BİLDİRİ GÖRÜŞÜLECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in girişimiyle 11 Ocak 2021’de gerçekleşecek olan görüşmede 9 Kasım 2020’de Dağlık Karabağ’a yönelik imzalanan ortak bildirinin uygulanması sürecinin gidişatı ve bölgede mevcut olan sorunların çözümü için atılabilecek adımların ele alınması planlanıyor.

AYRI GÖRÜŞMELER DE PLANLANIYOR

Putin’in Aliyev ve Paşinyan’la ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi de planlar arasında.

İNSANİ YARDIMLAR

Görüşmede çatışmalardan etkilenen bölgelerde yaşayanlara insani yardım sağlanması, ayrıca ticaret, ekonomi ve ulaşım ağlarının önündeki engellerin kaldırılması ve bunların geliştirilmesi konularının üzerinde durulacak.

EKONOMİK DEĞERLENDİRMELER

Ermenistan Başbakanlık Sözcüsü Mane Gevorkyan, Facebook’taki açıklamasında önceden planlanan görüşmenin gündeminin daha çok ekonomi ile ilgili olacağını ifade etti.

Gevorkyan, bölgesel bağlantıların açılması, Ermenistan’dan Rusya ve İran’a da dahil olmak üzere uluslararası yük taşımacılığının gerçekleştirilmesine değinileceğini belirtti.

Putin, Aliyev ve Paşinyan, Moskova'da bir araya gelecek

Putin, Aliyev ve Paşinyan, Moskova'da bir araya gelecek

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)