Rusya Devlet Başkanı Putin'den Ramazan Bayramı mesajı
AA & Ensonhaber

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı..

Kremlin resmi internet sitesinde yayınlanan mesajda Rusya’daki tüm Müslümanların bayramını kutlayan Putin, Tüm dünyadaki Müslümanlar tarafından saygı duyulan kutsal Ramazan ayının sonunda kutlanan bu bayramın manevi anlamının yüce olduğuna dikkat çekti.

"En içten dileklerimle kutluyorum"

Putin, şu ifadeleri kullandı:

Rusya Müslümanlarının mübarek Ramazan ayının sonuna denk gelen bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayram, yüzyıllardır İslam'ın takipçileri için yenilenme sevincini, ahlaki mükemmellik arzusunu, düşünce ve eylemlerin saflığını sembolize etmiştir.

Rusya Müslümanları, atalarının zengin tarihi, kültürel ve dini geleneklerini yaşatarak, atalarının ilkelerini izleyerek bu bayramı kendi topluluklarında ve yakın çevresiyle kutlamakta, bunu yaparken de ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamaktadır.

Rusya'daki Müslüman kuruluşlara değindi

Rusya’daki Müslüman kuruluşların, ülke yaşamına, vatanseverlik, eğitim ve hayırseverlik girişimlerinin uygulanmasına yapıcı bir şekilde katılmakta olduğunu hatırlatan Rus lider, bu kurumların devlet ve kamu yapılarıyla verimli bir şekilde iş birliği yaptığını, aynı zamanda genç neslin eğitimine öncelik verdiğini kaydetti.

Ukrayna Savaşı'na katılanlar arasında da Rusya Müslümanlarının olduğunu anımsatan Putin, ülkedeki Müslüman toplumun, askeri operasyon katılımcılarıyla birlikte akrabalarını ve arkadaşlarını desteklerken aynı zamanda toplumdaki uyumun güçlendirilmesine ve etnik gruplar arası uyumun korunmasına büyük katkı sağladığının altını çizdiği mesajını şu şekilde sonlandırdı:

"Bu vesileyle tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlar, sizlere sağlık, başarı ve en iyi dileklerimi iletirim."