Rus ordusu, üst düzey hareketliliğe sahne oldu.

Moskova'nın, bahar aylarında Ukrayna'da yeni bir saldırı dalgası başlatacağı konuşuluyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, söylentilerin gölgesinde Ukrayna’da savaşan askeri birlikleri inceledi.

Komuta noktasına teftiş

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Şoygu, "özel askeri operasyon" bölgesindeki Güney Donetsk yönünde "Doğu" askeri birliklerine ait ileri komuta noktasını teftiş etti.

Askerlerin durumlarıyla ilgili bilgi aldı

Şoygu, birliğin komutanı Korgeneral Rustam Muradov ile diğer subaylardan mevcut durum ve askeri birliklerin eylemleriyle ilgili bilgi aldı.

Güvenli konuşlandırmaya dikkati çekti

Birliklerin güvenli şekilde konuşlandırılması ve kapsamlı organize edilmesinin önemine dikkati çeken Şoygu, sağlık ve cephe gerisindeki çalışmaların da önemini vurguladı.

Ayrıca Bakan Şoygu, bazı askerleri madalyayla ödüllendirdi.

"Putin'in kişisel saplantısı"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "kişisel saplantısı" olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kuleba, Almanya'da 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, ancak ve ancak Rusya'da bir değişim olması durumunda Ukrayna’ya barışın geleceğini ve bunun da uzun bir yol olacağını belirtmişti.

Çin'in barış planıyla ilgili yorum

Çin’in Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bir barış planı önermesi konusuna da değinen Kuleba, Çin'in önereceği planı görmeden bir değerlendirme yapmanın faydası olmayacağını vurgulamıştı.

Kuleba, "Planlarınız ne olursa olsun birine odaklanmalısınız, hepimiz çok yorgun olsak bile özgürlük mücadelesinde yorulmamalıyız." diye konuşmuştu.