İran'ın ABD ile İsrail'in başlattığı saldırı nedeniyle nükleer silah geliştirmeyi hızlandıracağını belirten Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "ABD Başkanı Donald Trump, çılgın ve suçlu politikasını sürdürürse 3. Dünya Savaşı başlayacak" dedi.
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin Rus haber ajansı TASS'a açıklamalarda bulunan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD'nin İran'a saldırarak Amerikalıları tehlikeye attığını vurguladı.
Medvedev, "İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarını iki katına çıkaracağına artık hiç şüphe yok" ifadesini kullandı.
"TRUMP DEVAM EDERSE 3. DÜNYA SAVAŞI BAŞLAYACAK"
3. Dünya Savaşı'nın başlaması için artık ufak da olsa herhangi bir olayın tetikleyici unsur olabileceğini dile getiren Medvedev, "Trump, çılgın ve suçlu politikasını sürdürürse şüphesiz başlayacaktır" yorumunda bulundu.
"DOMUZLAR YEMLİKLERİNİ BIRAKMAK İSTEMİYORLAR"
Medvedev, Avrupa Birliği'nin İran konusunda 'ABD'nin vasalı' gibi hareket ettiğini belirterek, "Bu, ABD ve müttefiklerinin küresel hakimiyetlerini korumak için verdiği bir savaş. Domuzlar yemliklerini bırakmak istemiyorlar" dedi.
ABD'nin Rusya'dan korktuğu değerlendirmesinde bulunan Medvedev, nükleer çatışmanın tehlikesinin bilindiğini ve bunun da Rusya'nın garantisi olduğunu kaydetti.