Rusya'da cezaevindeki mahkumlara işkence kamerada

Saratov kentindeki cezaevinde mahkumlara işkence ve tecavüzle yargılanan görevlilerin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, bir mahkumun pencereden atıldığı görüldü.

Rusya'nın Saratov kentindeki bir cezaevinde mahkumlara uygulanan şiddet, işkence, dayak ve tecavüz görüntüleri, geçtiğimiz aylarda kamuoyuna yansıdı.

Görüntülerden sonra Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN) Bölge Müdürü, cezaevi müdürü ve birçok gardiyan görevden alınarak yargılanmalarına başlandı.

YENİ GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Görüntüleri kamuoyuna servis eden bir internet platformu, dün Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da işkenceci müdür ve gardiyanların 12 yıl hapis cezasıyla çarptırılmasına dair yasa tasarısının kabul edilmesinden sonra mahkumlara yönelik işkence ve dayağa ait yeni görüntüler paylaştı.

GARDİYAN MAHKUMA TECAVÜZ ETTİ

Ortaya çıkan yeni görüntülerde, hücrede gardiyanlarla tartışan mahkuma şiddet uygulandığı, daha sonra ranzaya sıkıştırılan mahkuma bir gardiyanın tecavüz ettiği ve güvenlik kamerası görüntü almasın diye başka bir gardiyanın ranzanın üstüne bir yorgan serdiği görüldü.

Rusya'da cezaevindeki mahkumlara işkence kamerada

PENCEREDEN ATTILAR

Başka bir görüntüde ise, gardiyanların yine bir mahkuma şiddet uyguladığı ve ardından cezaevinin penceresinden aşağıya atıldığı görüldü.

Rusya'da cezaevindeki mahkumlara işkence kamerada

200 GİGABAYT GÖRÜNTÜ VAR

Görüntüleri paylaşan internet platformu, ellerinde 200 gigabayt boyutunda tecavüz, şiddet ve dayak görüntüleri bulunduğunu aktarırken, birçok cezaevi görüntülerinin de FSIN tarafından ele geçirilmemesi için silindiğini iddia etti.

CEZALARI AZ BULUNDU

Rusya'da ortaya çıkan yeni görüntüler yeni bir tartışma başlatırken, muhalefet Rus Duması'nda işkenceci gardiyan ve görevlilerin 12 yıl hapis cezası ile yargılanması kararını az bularak, cezanın arttırılmasını istedi.

Rusya'da cezaevindeki mahkumlara işkence kamerada

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)