ensonhaber.com

Rusya'nın başkenti Moskova korkunç bir saldırıya sahne oldu.

Bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Saldırının ardından patlama yaşandığı ve patlamanın yangına neden olduğu ifade edildi.

RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafeti giymiş en az beş kişinin makineli tüfeklerle ateş ettiğini aktardı.

İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC'nin aktardığına göre saldırganlar insanlar çıkamasın diye kapıları kapatarak gaz bombası atıp ateş açtı.

Ukrayna'dan açıklama

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu ana dek saldırıda Ukrayna'nın rol oynadığına dair bir işaret olmadığını bildirdi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'nin bir yardımcısı da ülkesinin saldırıyla bir ilgisi olmadığını söyledi.

Mihaylo Podolyak, "Ukrayna'nın saldırı ve patlamalarla kesinlikle bir ilgisi yoktur. Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez" derken sözlerini şöyle sürdürdü:

Her şeyden önce Ukrayna iki yılı aşkın bir süredir Rus ordusuyla savaşıyor. Bu savaşta her şeye sadece savaş alanında karar verilecek. Sadece silahların miktarı ve niteliksel askeri kararlarla. Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez. İkinci olarak Ukrayna hiçbir zaman terörist yöntemlere başvurmamıştır, Ukrayna'ya karşı mevcut savaşta terörist saldırıları kullanan ve tarihinde daha önce protestocu etnik gruplara karşı müteakip terörle mücadele eylemleri başlatmak için kendi vatandaşlarına saldıran Rusya'nın aksine.

"Askeri propagandanın keskin bir şekilde artmasına katkıda bulunacak"

Podolyak, söz konusu saldırının seferberliği genişleteceğini belirterek, "Yaşanan olayın askeri propagandanın keskin bir şekilde artmasına, militarizasyonun hızlanmasına, seferberliğin genişlemesine ve nihayetinde Ukrayna'nın sivil halkına yönelik açık soykırım saldırılarını meşrulaştırmak için savaşın boyutlarının büyütülmesine katkıda bulunacağına dair en ufak bir şüphe yoktur" ifadelerini kullandı.