Rusya'ya uçuşlar bugün başladı
AA

Türkiye ile Rusya arası uçuşlar koronavirüs nedeniyle durdurulmuştu.

Dün gece Ankara ile Moskova arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından uçuşların tekrar başlaması ile ilgili yeni karar verildi.

MOSKOVA İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ekonomik ve siyasi ilişkilerin çok boyutlu yürütüldüğü Rusya ile uçuşların, bugün itibarıyla başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığını söyledi.

BUGÜN İTİBARİ İLE BAŞLIYOR

11 Haziran itibari ile bazı ülkelere uçuşların başlatıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “11 Haziran itibariyle yeniden başlattığımız yurt dışı uçuşlarımızda 31 ülkeyle seferlere başlamıştık. Bugün itibariyle, Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık.” ifadelerini kullandı.

RUSYA, TÜRKİYE ZİYARETİNDE 1 NUMARADA

Türkiye ile Rusya arasındaki çok yönlü ilişkilere dikkat çeken Karaismailoğlu,
"Rusya Federasyonu arasındaki anlaşma çerçevesinde Türk taşıyıcıları 2019 yılı içerisinde Rusya’daki 18 noktaya haftalık 253 frekans, Rus taşıyıcları ise Türkiye’deki 7 noktaya haftalık 127 frekans sefer gerçekleştirmek üzere izinlendirilmişti.2019 yılı turizm istatistiklerinde Rusya Federasyonu 7 milyon 17 bin 657 ziyaretçi ile 1'inci sırada yer almaktadır." dedi.

20 ÜLKE İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Bakan Karaismailoğlu, uçuşların yeniden başlatılmasının ardından turizmde önemli oranda artış yaşanacağını vurgulayarak, 20 ülke ile de karşılıklı olarak seferlerin başlatılması konusunda görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

32 ÜLKEYE SEFER DÜZENLENİYOR

Rusya’yla da seferlerin başlamasının ardından, yurt dışına seferleri başlatılan ülke sayısı 32’ye yükselmiş oldu.

Rusya'ya uçuşlar bugün başladı

Rusya'ya uçuşlar bugün başladı

Rusya'ya uçuşlar bugün başladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)