Srebrenitsa soykırımı kurbanları toprağa verilecek
AA

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 136 kurban daha bugün Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Srebrenitsa soykırımı kurbanları toprağa verilecek

BİNLERCE İNSAN POTOÇARİ'YE AKIN ETTİ

Soykırım kurbanlarının yakınlarını bu acılı ve anlamlı günde yalnız bırakmamak için Bosna Hersek'in yanı sıra başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden binlerce insan Potoçari'ye akın etti.

KURBAN YAKINLAR MEZAR BAŞINA GELDİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelen kurban yakınları, sevdiklerinin mezarı başında dua edip gözyaşı döktü.

Savaş döneminde BM askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasından dün akşam mezarlık alanına getirilen tabutların başında da gözyaşı ve hüzün hakim. Yakınları, son yolculuklarına uğurladıkları kurbanların tabutları başında son kez veda etti.

ÜÇ KUŞAK BİRLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Potoçari Anıt Mezarlığı'nda bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilen 136 kurbanın en yaşlısı öldürüldüğünde 75 yaşında olan Yusuf Smayloviç. Smayloviç, oğlu ve torunu ile birlikte toprağa verildi. Bu yıl defnedilenler arasında ayrıca, öldürüldüklerinde henüz reşit olmayan 18 kurban da bulunuyor.

Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedilen soykırım kurbanlarının sayısı bugün yapılan törenin ardından 6 bin 377'ye yükseldi.

TÖRENE DAVUTOĞLU, KURTULMUŞ VE İSLAM KATILDI

Bu yılki törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı.

Törene ayrıca, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)