Trump'tan Irak ve Orta Doğu açıklaması
ensonhaber.com

Amerikan CBS televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Trump, ABD'nin Irak ve Orta Doğu'ya girmesini ise 'şimdiye kadar yaptığımız en büyük büyük hatalardan biri' olarak değerlendirdi.

ABD'nin Afganistan'daki varlığı ve Amerikan askerlerinin  Afganistan'dan çekilip çekilmeyeceğine ilişkin, Trump şunları söyledi:

"Çok uzun süredir oradayız. Suriye'de de 4 ay kalmamız gerekirken yıllarca kaldık. 19 yıldır Afganistan'dayız ve orada yılda 50 milyar dolar harcadık. Taliban'ı Afganistan'da çok sert vurduk ve şimdi Taliban ile görüşüyoruz. Ne olacağını göreceğiz. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar iyi savaşıyoruz."

Trump'tan Irak ve Orta Doğu açıklaması

'İSRAİL'İ KORUMAK ZORUNDAYIZ'

Trump, ABD'nin Suriye'den ne zaman çekileceğine ilişkin bir soruya da ''İsrail'i korumak zorundayız. Sahip olduğumuz başka şeyleri korumamız gerek ama evet eve dönmeleri an meselesi." yanıtını verdi.

ABD'nin Irak'taki üssüne çok para harcadığını ve bu üssü orada  tutabileceklerini belirten Trump, "Irak'taki üssü tutmak istememin nedenlerinden biri İran'ı biraz  izlemek istiyorum, çünkü İran gerçek bir sorun." dedi.