Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Barış elmastan daha değerli
İHA

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Avrupa ülkelerinin parlamentolarına hitap etmeye devam ediyor.

Belçika parlamentosunda düzenlenen özel oturumda konuşan Zelensky, Belçika'ya verdiği destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

Zelensky, Ukrayna'nın hava sahasının uçuşa kapatılmasını ve ülkesinin Avrupa Birliği (AB) üyesi yapılmasını istedi.

"BARIŞ ELMASTAN DEĞERLİ"

Belçika meclisine hitaben yaptığı konuşmada Rusya ile Belçika arasındaki elmas ticaretine vurgu yapan Zelensky, ‘'Ukraynalı savaşçılar Avrupa'nın güvenliği için de savaşıyorlar. Avrupa'yı bölmek isteyen bir tiranlıkla savaşıyoruz. Önemli özgürlükleri yıkmak isteyenlerle. Rusya elmaslarının en değerlileri Anvers'te satılıyor. Rus gemilerinin Bu limandaki gelirleri de büyük. Barış elmastan daha değerlidir.'' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Barış elmastan daha değerli

"HAVA SAHASINI KAPATIRSAK, AVRUPA TOPTAN BİR SAVAŞA GİRER"

Belçikalı milletvekillerinin ayakta alkışladığı Zelensky'nin taleplerine diplomatik bir dille cevap veren Başbakan Alexander De Croo, “Ukrayna hava sahasını kapatmak demek uçan Rus uçaklarını vurmak demek olacak. Bu durumda Avrupa toptan bir savaşa girmiş olur ve yıkım çok daha büyür.'' şeklinde konuştu.

Oturumdan sonra basına konuşan Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes, Belçika'nın Ukrayna'ya daha fazla silah göndereceğini ve desteğinin devam edeceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Barış elmastan daha değerli

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)