Vladimir Zelenskiy: Ordumuz ağır bir saldırıyla karşı karşıya
ensonhaber.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile yaşanan krizin şiddetini artırdığı dakikalarda kameraların karşısına geçti.

Vladimir Zelenskiy, konuşmasında halka direniş çağrısında bulundu.

"ASKERLİK DENEYİMİ OLANLAR ORDUYA KATILABİLİR"

Ukrayna ordusunun ağır bir saldırıya maruz kaldığını belirten Zelenskiy, "Askerlik deneyimi olan herkes ordumuza katılabilir. Herkesin gelip, İçişleri Bakanlığı'na başvurmasını istiyoruz. Ukraynalıları orduya katılmaya çağırıyorum. Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA HALKI ELLERİNDE SİLAHLARLA HAZIR OLACAK"

Silah dağıtımına başladıklarını da belirten Zelenskiy, "Tüm iş insanlarımız da geleceğimiz için sorumluluğu paylaşmaktadır. Mağazalarımızın dükkanlarımızın dolu olması gerekiyor. Ülkenizi savunmaya hazır olun. Ukrayna vatandaşlarının her biri vatanını korumak için elllerinde silahlarla hazır olacak. Her Ukrayna vatandaşı ülkesini koruyacak. Bu sabah, tarihe geçti."

"GEREKİRSE KAN DÖKÜLECEK"

Rusya ile diplomatik ilişkileri keseceklerini söyleyen Zelenskiy, "Ülkemizi savunmak için gerekirse kan dökülecek." dedi.

"RUSLAR BU SAVAŞA KARŞI SOKAĞA ÇIKMALI"

Rusya halkı ile Rusya'da yaşayan Ukraynalı vatandaşlara da seslenen Zelenskiy, "Rusya halkı bir seçim yapmalı. Ruslar dışarı çıkıp bu savaşa karşı sesini yükseltebilir. Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp, tepkinizi gösterin. Hepimizin bu konuda konuşması gerekiyor." diye konuştu.

Vladimir Zelenskiy: Ordumuz ağır bir saldırıyla karşı karşıya