Yunanistan, deprem sonrası Türkiye'yle ilişkileri düzeltmek istiyor

Yunanistan, depremlerin ardından yardım elini Türkiye'ye uzatan ilk ülkelerden biri oldu.

Atina yönetimi, yaraların sarılması konusunda Ankara ile dayanışma mesajı verdi. Açıklamalar, Başbakan Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan geldi.

Atina'nın yeni dönem mesajı

Yunanistan'dan, yıkıcı sarsıntılar sonrası uluslararası dayanışmanın ardından iki ülke arasındaki gerilimin azaltılmasına yönelik isteğe ilişkin bir açıklama daha yapıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, Action 24 televizyonuna konuya ilişkin şunları söyledi:

"İlişkilerdeki gerilimi azaltmak için..."

Yunan yardımının ve Yunan bayrağının Türk toplumu tarafından karşılanması, iki halk arasında ilişkilerdeki gerilimi azaltmak için bir fırsat penceresi açıyor.

"Bu fırsat penceresinden yararlanmak istiyoruz"

İkili ilişkilerde bir yumuşama olabileceğine dikkat çeken Varvitsiotis, "Bu fırsat penceresinden yararlanmak istiyoruz." diye ekledi.

Dendias: Çavuşoğlu'nun sözüne katılıyorum

Dışişleri Bakanı Dendias, bölgesine ziyareti sırasında, zor günlerin aşılması için ellerinden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceklerini söylemişti.

Dendias, Çavuşoğlu'nun "Zor günlerde birbirimize yardım etmemiz önemli ama ilişkilerimizi geliştirmek için başka bir deprem ve başka bir felaketi beklemek zorunda değiliz." sözüne kendisinin de katıldığını belirtmişti.