
Yunanistan'ın temerütte düşeceği yönündeki kaygılar yoğunlaşırken halkın stresi ikiye katlanmış durumda. Yunanlılar, bu stresi atmak için kendilerini tespihe adadı. Ülkede tespih satışları patladı.
STRESİ TESPİHLE ATIYORLAR
Tespih satışı yapan dükkan sahiplerinden, "Birçok kişi, stresle mücadele etmek için ellerinde bir şey tutmak istediklerini söylüyor" açıklamaları geldi.

ATİNA'DA GÖSTERİ YAPILDI
Atina bu ay sonuna kadar IMF'ye 1.6 milyar euroluk geri ödemesini yapamazsa iflasla karşı karşıya kalacak. Böyle bir durumda, Yunanistan'ın hem Euro Bölgesi'nden hem de Avrupa Birliği’nden çıkabileceği yorumları yapılırken, Atina'da dün 'Avrupa'da kalıyoruz' gösterisi yapıldı.

PROTESTO EDİLDİ
Sosyal medyadaki çağrıların ardından parlamento binasının önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Yunan ve Avrupa Birliği bayraklarıyla hükümetin müzakerelerde izlediği politikaları protesto etti.
30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Grubun parlamentonun avlusuna girmesini engelleyen polis ekipleri ile kısa süreliğine gergin anlar yaşandı. Bu arada Avrupa Birliği karşıtı bir grubun gösteri alanına gelmesi üzerine polis müdahale etti. Çıkan olaylarda Yunan polisi 30 kişiyi gözaltına aldı.

Avrupa Birliği yanlısı göstericiler, bir süre daha parlamentonun önünde sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı. Aynı gösteri iki gün önce de aynı yerde düzenlenmiş, gösteri olaysız şekilde sona ermişti.



