Yunanistan'da Türk Başkonsolosluğa saldırı
ensonhaber.com

Saldırı, cumartesi gecesi meydana geldi. Selanik Aristoteles Üniversitesi'nden çıkan yüzleri maskeli bir grup, Türk konsolosluğunu koruyan Yunan polis ekiplerine molotof kokteyli ve taşlarla saldırdılar.

50 KİŞİ SALDIRDILAR

Olay yerine takviye gelen polis ekipleri, yaklaşık 50 kişiden oluşa gruba göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Yunanistan'da Türk Başkonsolosluğa saldırı

Bir saat süren olaylarda 15 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı. Kaçan diğer saldırganlar ise üniversite binasına geri çekildiler. Atılan molotofkokteylleri 4 aracın yanmasına neden oldu. Yanan araçlar olay yerine sevk edilen itfaiye tarafından söndürüldü.

Atina'da da 40 maskeli saldırgan, bir polis noktasına saldırdı. Molotofkokteyli ve taşlarla yapılan saldırıda, polis araçları ve bir iş yeri zarar gördü.

SALDIRI İLK DEĞİL

Geçen ay, yine Selanik'teki Türk konsolosluğu yakınlarında bulunan polislere molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş; saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Geçtiğimiz yıl mart ayında Türk Başkonsolosluğu binasının yakınında bulunan polis kulübesine molotofkokteylli ve taşlı saldırı düzenlenmiş; 3 araç zarar görmüştü.

Yunanistan'da Türk Başkonsolosluğa saldırı

Geçtiğimiz ay da öğlen saatlerinde anarşist grup Rubikonas üyeleri, Atina'nın merkezinde bulunan İsviçre Büyükelçiliği'ne zorla girip sloganlar atarak yazılı bildiriler dağıtmış; 4 kişi gözaltına alınmıştı.