MEB ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır?
ensonhaber.com

2020-2021 yılı eğitim-öğretim döneminde öğrenciler uzaktan eğitimden faydalanabilmek için tablet ve/veya bilgisayara ihtiyaç duyuyor. CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yaklaşık 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet ve bilgisayar verileceğini duyurdu. Binlerce öğrenci ücretsiz tablet ve bilgisayarları nereden, nasıl alabileceğini araştırıyor.

MEB ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TABLET AÇIKLAMASI

Kimi kurumlar doğrudan bedava tablet başvuru formu aracılığıyla başvuruları alırken kimileri ise MEB'e bağışlarını yapıyor. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın açıklaması şöyle:

"Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Uygun bulunan köy okullarında da yüz yüze eğitimde herhangi bir engel görülmemiştir. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlatıyoruz."

MEB ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır?

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Selçuk ücretsiz tablet dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Bazı ihtiyaçları da dikkate alıyoruz elbette bunlardan biri de tablet ihtiyacı. Çocuklarımızın ana mecrası elbette EBA TV. İhtiyaç duyulan tüm müfredatı karşılıyor. Eğer kaçırırlarsa elbette tekrarını izleyebilirler. Ve bu tabletlerin dağıtımıyla ilgili kriterler doğrultusunda tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek.

13 bine yakın EBA destek merkezini hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte her türlü sağlık kuralına uyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Salgının seyrini dikkate alıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

TABLET DAĞITIMI NASIL YAPILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı da vakit geçirmeden dağıtıma başladı. Öncelik ihtiyaç sahibi öğrencilerde. İl milli eğitim müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen dağıtımda, ilk olarak öğrencinin ailesinin gelir düzeyine bakılıyor.

Daha sonra eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu ve özel eğitim gereksinimi olup olmadığı sorgulanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tüm kriterlerin tutması durumunda, tabletleri öğrencilere ulaştırması için okul yönetimlerine veriyor. Tabletler okul yönetimleri tarafından öğrencilerin velilerine teslim ediliyor. Bakanlık, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de dağıtımı için aynı yolu izliyor.

NE KADAR TABLET DAĞITILDI?

.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, öğrencilere dağıtımı gerçekleşecek 500 bin tabletten 60 bininin dağıtımının yapıldığını söylerken, tabletler için en yüksek bağışı yapan kurumun TMSF olduğunu açıkladı.