Uzmanından anne-babalara tavsiyeler: Çocuğunuzun duygularını anlayın
İHA

Çocuk yetiştirmek ve çocuk eğitimi, ebeveynler için hem çok eğlenceli, hem de çok dikkat isteyen, kritik bir süreçtir.

Bu süreçte annelerin ve babaların da çocuklarına her durumda nasıl yaklaşmalarını öğrenmeleri, kendilerini eğitmeleri, özellikle yeni anne-baba olanların, kendilerini bu bağlamda geliştirebilecekleri okumalar yapmaları ve uzman görüşlerini almaları çok faydalıdır.

Mehmet Teber, çocuk eğitimindeki yanlışlara dikkat çekti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şubat ayı kültür takvimi kapsamında klinik psikolog ve yazar Mehmet Teber, "Çocuk Eğitiminde Modern ve Geleneksel Yanlışlar" konferansında anne ve babalara çocuk yetiştirmek ve çocuğun eğitim hayatı konusunda önemli tavsiyeler verdi.

"Çocukların duygularını anlamalı, davranışlarına ise yön vermeliyiz"

Teber, anne-babalara şu önerilerde bulundu:

Duygu ve davranış birbirinden ayrı ama birbiriyle bağlantılı mekanizmalardır. Birisi size hakaret ettiğinde kızabilirsiniz. Burada kızmak duygudur ve hakaret eden birine karşı bu duyguyu hissetmek normaldir. Ancak kızgınlığın sonrasında ortaya çıkan şiddet davranışı normal değildir. Çocuklarla iletişim kurarken onların duygularını anlamalı, davranışlarına ise yön vermeliyiz. Kendisinin kalemini alan arkadaşının kafasına vuran bir çocuk kızmıştır. Biz onun duygusunu anlamadan direkt çocuğa kızarsak hata yapmış ve çocuğu anlamamış oluruz. Çünkü çocuğun kızması normal ancak bu kızgınlığı ifade etmesi yanlıştır. Daha doğrusu çocuk, duygusunu nasıl ifade edeceğini bilmemektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)