Bakan Albayrak ekonomide yeni dönemin işaretini verdi
AA

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, piyasaları da olumsuz etkiledi.

Dünyada birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de benzer sorunlar baş gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasaların koronavirüse karşı alınan tedbirlerden etkilenmemesi için birtakım önlemler aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirlerinden etkilenen küçük esnafa yanınızdayız mesajı verdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamanın görüntülerini paylaşan Albayrak, "Adımlarımızı, süreçten en çok etkilenen vatandaşlarımızdan ve özellikle esnafımızdan başlayarak tüm sektörleri, meslek gruplarını içine alacak bir şekilde planladık." dedi.

"KÜÇÜK ESNAFIMIZ ENDİŞE ETMESİN"

Hükümetin küçük esnafın yanında olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Bu sürecin en fazla etkilediği kesimin başında esnafımız geldi. Esnafımız ve esnafımızın yanında çalışan vatandaşlarımız... Mahallemizdeki, semtimizdeki küçük esnafımız endişe etmesin. Hükümetimiz, devletimiz onların yanında. Esnafımız için öncelikli 1.9 milyonu aşan sayıdaki tüm esnafımızı mücbir sebep kapsamına aldık." diye konuştu.

Bakan Albayrak ekonomide yeni dönemin işaretini verdi

ESNAFIN NAKİT İHTİYACI

Bakan Albayrak, "Vergiler, kamu ödemeleri, banka ödemeleri ve çalışan maaşları konularının tamamında rahatlığı sağladıktan sonra esnafımızın nakit ihtiyacı için Halkbank aracılığıyla, 25 bin liralık Hazine destekli bir noktada oldukça düşük maliyetli finansmanı devreye aldık.

TEK İMZA İLE BAŞVURU HAKKI

Şunu çok net vurgulamak istiyorum. Esnafımızdan bu kapsamda sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve oda kaydı dışında hiçbir belge istemiyoruz ve tek bir imza ile tüm bu başvurularını yapabilirler." bilgisini paylaştı.

İŞİNİ, GELİRİNİ KAYBEDENLER...

İşini kaybedenlere seslenen Bakan Albayrak, "İşini, gelirini kaybeden vatandaşlarımızın sorunlarını ivedilikle çözmek için var gücümüzle uğraşacağız." diye konuştu.

Berat Albayrak: Küçük esnafımızın yanındayız VİDEO

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ÇAĞRISI

Firmalara da çağrı yapan Albayrak, "İşçi çıkarmak ya da ücretsiz izin yerine 'Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurun, vatandaşımız maaş almaya devam etsinler." ifadelerini kullandı.

ÜRETİM VURGUSU

Bakan Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde:

Salgınla da salgının neden olduğu ekonomik tahribatla da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın işini kaybetmemesi için canla başla çalışacağız. Azami sağlık hassasiyeti önceliğiyle üretimimizi sürdüreceğiz. Bu salgın, ekonomide tarihi kur saldırılarının yanında, aynı anda enflasyon ve faizlerle mücadeleyle geçen bir dönemin hemen ardından geldi.

"VATANDAŞIMIZI GÜÇLÜ TUTACAĞIZ"

Salgın tehdidi ortadan kalktığı anda küresel ekonomide yepyeni bir dönemin başlayacağını çok iyi biliyoruz. İşte o güne kadar işsizlikle mücadele edeceğiz. Vatandaşımızı fert fert, birey birey güçlü tutacağız. Üretim altyapımızı ayakta tutacağız. Sanayimizi canlı tutacağız.

"TALEPLERE YOĞUNLAŞTIK"

Ekonomik İstikrar Kalkanı yol haritamız çerçevesinde öncelikli adımlarımızı hızlıca attık. Şu anda tüm ekiplerimizle, vatandaşlarımızdan, esnafımızdan iş insanlarımızdan gelen taleplere yoğunlaşmış durumdayız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)