Artvin’in 'Yusufeli bıçağı' markalaşıyor
DHA

Yusufeli ilçesine özgü 80 yıllık geçmişi bulunan avcı bıçakları, Artvin’in en önemli simgelerinden birini oluşturuyor. Müşteriye özel tasarlanan avcı bıçakların dünyaya tanıtılması için çalışmalar başlatıldı.

PASLANMAZ ÇELİKTEN

Paslanmaz çelikten yapılan Yusufeli bıçağının kabzası, ilçede çeşitli sebeplerle telef olan veya yasal olarak avlanan hayvanların boynuzlarından ve ağaçlardan yapılıyor.

TAMAMEN EL İŞÇİLİĞİYLE

“Marka Şehir Artvin” çalışmalarında kentin en önemli değerlerinden biri olarak kabul edilen, tamamen el işçiliğiyle yapılan Yusufeli bıçağının, markalaşması ve dünyaya tanıtılması için başlatılan çalışmalar da sürüyor.

“İLÇEMİZİN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİ”

Bıçak atölyesini gezen Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, “Yusufeli bıçağı, ilçemizin en önemli markalarından biri. Babadan kalma mesleklerini sürdüren ustalarımız var. Artık bu zanaat bir sanata dönüşmüş durumda. Müşterilere özel tasarımlar yapılıyor, biz de ilçemize gelen bakanlarımıza, valilerimize bu bıçağı hediye ediyoruz.” dedi.

Yusufeli bıçağı dünyaya tanıtılıyor

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN TALEP ALIYORUZ”

Müşteriye özel sipariş hazırladıklarını ifade eden bıçak ustası Muzaffer Tunç, “Müşteri ya tasarımını kendisi yapıyor ya da bize bırakıyor. Daha sonra kolları sıvıyoruz. Paslanmaz çelik kullanıyorum, çelik levhayı alıyoruz ve tasarımını yapıyoruz.

Yusufeli bıçağı dünyaya tanıtılıyor

ÇEŞİTLİ SEBEPLERLE TELEF OLAN HAYVANLARIN BOYNUZUNDAN

Kabzasını ise çeşitli sebeplerle telef olan veya yasal olarak avlanan hayvanların boynuzlarından ve yöredeki güzel ağaçlardan yapıyorum. Türkiye’nin her yerinden talep alıyoruz.” diye konuştu.

Yusufeli bıçağı dünyaya tanıtılıyor

“ANKARA’DAKİ ARKADAŞIMA HEDİYE EDECEĞİM”

Bıçak almaya gelen Ahmet Demirci, “5 saatlik yoldan geldim, sipariş üzerine bıçak yaptırmıştım. Şimdi bu bıçağı Ankara’daki arkadaşıma hediye edeceğim. Bu meşhur bıçaklardan biri ve dünyaya tanıtılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yusufeli bıçağı dünyaya tanıtılıyor

“TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

İlçe kaymakamınca kendisine bıçak hediye edilen Artvin Valisi Yılmaz Doruk ise bıçağın hem kaliteli hem de estetik durduğunu kaydederek, "Artvin’in markalaşmış ürünlerinden birisidir. Marka şehir çalışmaları yapıyoruz ve Artvin’in değerlerini tespit ettik. Bu çalışmalar kapsamında Artvin’in değerlerinden biri de avcı bıçaklarıdır. Eskiden beri bölgede kullanılan bir bıçak, Yusufeli bıçağını markalaştırdık. İnşallah tanıtımına katkı sağlayacağız.” dedi.

Yusufeli bıçağı dünyaya tanıtılıyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)