Balık tezgahlarında kofana bolluğu başladı

Denizlerde uzun aranın ardından palamut ve hamsiden sonra, havaların soğuması ile birlikte bu yıl üçüncü kez kofana bolluğu yaşandı.

Balık tezgahlarında kofana bolluğu başladı

İstanbul Balık Satıcıları Odası Başkan Vekili Kenan Balcı, denizlerde uzun aranın ardından kofana bolluğu yaşandığını söyleyerek, ilerleyen günlerde kofananın daha çok artacağını umduğunu ifade etti.

HAVALAR SOĞUYUNCA

Kofana bolluğunda havaların soğumasının da etkili olduğunu aktaran Balcı, "Balıklar göç eder, bir yerde durmaz, göç ederken de sürü halinde avlanmaya devam ediyor. Kofananın gözükmesi lüferin, sarıkanatın, çinekopun bol olması demektir. 12 kilograma kadar balıklarımız var.

KİLOSU 330 LİRADAN 80'E DÜŞTÜ

Kofananın kilosu 250-300 liraydı, 80'e düştü bugün. İnşallah bu bolluk devam ederse fiyatın daha da düşeceğini tahmin ediyorum. 10 senedir bu kadar bol değildi. Bu yıl üçüncü defa sürüler halinde çıkıyor. Balıkçı camiası olarak çok mutluyuz."

Balık tezgahlarında kofana bolluğu başladı VİDEO

Kofanalar tezgahta

Kofanalar tezgaha geldi