Cep telefonu satışlarında 12 bin liranın üzerinde 3 taksit imkanı

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğine göre, cep telefonu satışlarında 12 bin liranın üzerinde 3 taksit yapılabilecek.

Ticaret Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) düzenlemesine paralel, fiyatı 12 bin liranın üzerinde olan cep telefonlarının satışlarında vade süresini 3 ay olarak belirledi.

Daha önce, fiyatı 5 bin liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 taksit uygulanıyordu.

BDDK, 5 gün önce yaptığı düzenlemeyle fiyatı 12 bin liraya kadar olan cep telefonu satışlarında taksit sınırını 12 aya çıkarmıştı.

Perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yürürlüğe girdi.

Mevcut yasada değişiklik yapıldı

Karara göre, 8 Ağustos 2016 tarihli ve 29 bin 793 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde değişikliğe gidildi.

cep telefonu

Yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışları hariç tutuldu

AA'nın haberine göre, yenileme merkezleri ve veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilen yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışları hariç olmak üzere fiyatı 12 bin liranın üzerindeki cep telefonu satışlarında, 3 ay taksit yapılabilecek.

Rakam 3 taksite bölünecek

Yeni karara göre iPhone 14 plus almak isteyen bir tüketici, 37 bin 500 lira ödemesi gerekirken, rakam 12 bin liranın üzerinde kaldığı için 12 bin 500 liradan 3 taksitle ödeyerek borcunu kapatma imkanına kavuşacak.

Resmi-Gazete