Deprem bölgesindeki 8 şirketin borsadaki payları işleme kapatıldı
AA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te ve sınır illerden de hissedildi.

Açığa satış işlemleri yasaklandı

Borsa İstanbul, bu aşamada bir duyuru yaparak, açığa satış işlemlerini yasakladı. Ayrıca, yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanmasına ve yatırımcıların, kıymet satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşu üzerinden yapabilmesine karar verildi.

Mülkiyetinde payı bulunan yatırımcılar, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabilecek.

Ayrıca, Kurul kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluk yatırım kuruluşlarında olacak.

Borsa İstanbul'dan deprem tedbiri

Deprem bölgesinde bulunan 8 şirketin borsadaki payları geçici olarak işleme kapatıldı.

İşlimler geçici olarak durduruldu

Borsa İstanbul AŞ, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgede bulunan 8 ortaklığın paylarına ait işlem sıralarının geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

KAP'ta duyuruldu

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, deprem bölgesinde bulunan ortaklık paylarına ait işlem sıralarının, şirketlerin depremden ne şekilde etkilendiklerine ilişkin özel durum açıklaması yapıncaya kadar durdurulmasına karar verildiği ifade edildi.

İşlem sırası geçici olarak durdurulan şirketler:

Sasa Polyester Sanayi AŞ (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar), Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri AŞ, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ, Sanko Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ, İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ ve Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret AŞ.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)