Depremler nedeniyle yapılacak ödemelerde 'Borcu yoktur' belgesi aranmayacak
AA

Depremin ardından can kaybı ve yaralanmalar yaşandı. Meydana gelen yıkımlar, hasarlı binaların yıkılması ile enkazlarının kaldırılması işleri ile birlikte pek çok faaliyet baş gösterdi.

Böylesi bir tabloda işlemlerin hızlı, sağlıklı ve depremzedelere daha fazla yük oluşturmaması adına tüm kurumlar kolaylaştırıcı ve esnek kararlar alıyor.

Şimdi de alınan yeni bir karara göre, kamu kurumları ödeme yaparken daha önce işletmelerden istedikleri "Borcu yoktur" yazısı aranmayacak.

Karar, 31 Temmuz'a kadar yapılacak ödemeleri kapsayacak

merkezli depremler nedeniyle kamu kurumlarının yapacakları ödemelerde vadesi geçmiş borcun bulunmadığına ilişkin belge aranılması zorunluluğu, 31 Temmuz'a kadar yapılacak ödemeler için aranmayacak.

Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

5 bin lira ve üzeri ödemeler için geçerli

Mevcut tebliğle Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na tabi kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumlar ile bu kanunlar kapsamında bulunmayan kamu tüzel kişiliğini haiz kurumlar (mesleki kuruluşlar ve vakıf yükseköğretim kurumları hariç) tarafından belirtilen 5 bin lira ve üzeri ödemeler sırasında, hak sahiplerinden vadesi geçmiş durumunu gösterir belgenin aranılması gerektiği düzenleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)