İngiltere’nin kamu borcu ekimde 22.3 milyar sterline yükseldi
AA

İngiltere'de kamu borcunun artmasındaki en önemli faktör olarak koronavirüs salgını sürecinde yapılan harcamalar gösteriliyor.

"KAMU BORÇLANMA İHTİYACI ARTTI"

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, koronavirüs salgınının kamu borçlanma ihtiyacının artmasında dikkate değer etkisi olduğu hatırlatıldı.

Son verilerle birlikte nisan ayından bu yana İngiltere’nin kamu borcu geçen yılın aynı dönemine kıyasla 169 milyar 100 milyon sterlin artarak toplam 214 milyar 900 milyon sterline ulaştı.

İngiltere’nin toplam kamu borcu ise ekim ayı sonu itibarıyla ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın (GSYH) yüzde 100,8’i seviyesine ulaşarak 2 trilyon 80 milyar sterlin olarak kaydedildi.

İngiltere'nin koronavirüs nedeniyle kamu borcu arttı

1960’DAN BU YANA İLK

İngiltere’de bu seviyede kamu borcu 1960’ların başından bu yana görülmedi.

KORONAVİRÜS, KAMU BORCUNU ARTIRIYOR

Devam eden karantina uygulaması, çalışanların ücretli izin programı ile desteklenmesi, özel sektörden elde edilen vergi gelirlerinin azalması, İngiliz ekonomisinin borçlanma ihtiyacını artırıyor.

"İNGİLTERE SALGIN İÇİN ŞU ANA KADAR 200 MİLYAR STERLİN HARCADI"

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak geçen hafta salgının ekonomik etkilerinin yatıştırılması için bu zamana kadar 200 milyar sterlin harcandığını söylemişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)