AA

Türkiye'nin çeşitli köşelerinde yaşanan olumsuz hava şartları, iş yerlerinde de tahribata neden oldu.

Yaşanan olumsuzluktan zarar gören işletmeler için 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi kullandırılması gündeme geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Küresel iklim değişikliği nedeni ile sık sık olumsuzluk yaşandığını belirten Bakan Kacır, daha önce olduğu gibi bu afetten zarar gören KOBİ’lerin yayında olunacağını belirtti.

"KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı başlatılıyor"

Bakan Kacır, desteği Ankara Sanayi Odası (ATO) Meclis Toplantısı'naki konuşmasında şu sözlerle aktardı:

Bu hafta yine Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşadığımız olumsuz hava koşulları, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ’lerimiz için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı başlatıyoruz. Bu kapsamda Zonguldak, Ereğli ve Alaplı ilçeleri, Batman merkez, Diyarbakır Bismil, İstanbul Şile, Bursa Gemlik gibi afetten etkilenen bölgelerimizde hasar gören işletmelerimize destek olacağız.

"Kredinin ilk 12 ayı geri ödemesiz olacak"

İşletmelerimizin ilk 12 ayı geri ödemesiz, 24 ay vadeli olarak elde edebilecekleri bu kredilerin işletmelerin zor günlerine katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz.

Kredinin şartları

-Hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ'ler, bu program kapsamında 1 milyon liraya kadar krediyi faizsiz olarak kullanabilecek.

-Krediler ilk 12 ayı geri ödemesiz, toplam 24 ay ödemeli olarak kullanılacak.

-Bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3’er aylık taksitlerle geri ödeyecek.

-Kâr payı veya faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

-Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 milyon lira olacak.

Kacır ayrıca konuşmasında, Türkiye'nin bazı alanlarda dünyanın önemli üretim üslerinden biri haline geldiğini de aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)