Milli piyango için yeni şirket kuruldu

çocuk

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ihalesini kazanan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu (OGG), bu alanda faaliyet göstermek üzere yeni şirket kurdu.

ANLAŞMA 10 YILLIK

Net Şans-Hitay OGG, Rekabet Kurulu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından, şans oyunları lisansının 10 yıl süreyle verilmesini onaylamasının ardından yeni şirketin kuruluşunu tamamladı. Yeni şirket, Net Piyango ve Şans Oyunları Ticaret Anonim Şirketi adıyla kuruldu. Yeni şirketin kuruluşu, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

ŞİRKETİN KURULUŞ AMACI TANIMLANDI

Net Piyango ve Şans Oyunları Ticaret AŞ'nin sermayesi, 10 milyon lira oldu. Bu sermaye, herbiri 1 lira değerinde olmak üzere 10 milyon paya ayrıldı. Bu payın, 9  milyon liraya karşılık gelen kısmı Net Şans Oyunları Yatırım AŞ'ye, kalanı da Hitay Şans Oyunları Yatırım AŞ ile Hitay Yatırım Holding AŞ'ye ayrıldı. Şirketin kuruluş amacı, şans oyunlarını, faaliyete geçiş tarihinden itibaren 10 yıl süreyle planlamak, tertip etmek ve çekilişini düzenlemek, ayrıca şans oyunlarıyla ilgili yan faaliyetlerde bulunmak olarak tanımlandı.

YAZILIM VE DONANIMI AMERİKALI ŞİRKET YAPACAK

Net Holding kaynaklarından aldığı bilgiye göre, yeni kurulan şirketin bütün yazılım ve donanım hizmetlerini, Amerikalı bir operatör şirketi yürütüyor. Yeni kurulan şirkette, lisans sözleşmesi çerçevesinde teknolojinin imkanlarından maksimum derecede faydalanılacağı belirtiliyor. Şirket ile Milli Piyango İdaresi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında parafe edilecek lisans sözleşmesi Danıştay'a gönderilecek. Lisans sözleşmesinde, Danıştay'ın onayı ya da yapacağı değişiklikler sonucunda oluşacak nihai metin imzaya açılacak.

aa

Özelleştirme, karşılığı nakit olmak üzere, şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait piyango, hemen kazan, on numara, şans topu, sayısal loto ve süper loto ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek benzer şans oyunları lisansının topluca devrini içeriyor.

AYNI LOGO VE İSİMLE DEVAM EDEBİLECEK

Lisans sahibi, 10 yıl lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Şirket, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek. Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek. Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ihalede 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile en yüksek teklifi vermişti.

Milli Piyango özelleştirme ihalesi haberiMilli piyango için yeni şirket kuruldu