Nöbetçi noter uygulaması ikinci el araç satışını artırdı
AA

Nöbetçi noter uygulaması, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği'nin çalışmaları sonucu 2019'da hayata geçirilerek, hafta sonu işlem yaptırmak isteyenler için uygulamaya sokulmuştu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, nöbetçi noter uygulaması sayesinde vatandaşların hafta sonunda da ikinci el araç alıp satabildiklerini belirterek, "Nöbetçi noterlik uygulamasının tekrar başlamasıyla ikinci el araç ticareti hız kazandı." açıklamasını yaptı.

NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI 31 TEMMUZ'DA İKİNCİ KEZ BAŞLATILDI

Erkoç, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen uygulamanın 31 Temmuz itibarıyla yeniden başladığını ifade etti.

Uygulamaya ara verilen dönemde ikinci el araç ticareti yapan tacirlerden ve noterlerden çok ciddi talep geldiğine işaret eden Erkoç, şunları kaydetti:

DEVİR İŞLEMİ KOLAYLAŞIYOR

"Tacirler, hafta sonu gelen müşterilerin alacakları araca karar verdikten sonra devir işlemlerini gerçekleştirmek için yetkili tek kurum olan noterlerin açılmasını beklemek zorunda kaldıklarını söylüyorlardı. Bu durum, bir taraftan ikinci el araç ticaretini azaltırken, diğer taraftan çalışan vatandaşlarımızın işlerini aksatıyordu. Uygulamanın tekrar başlamasıyla hafta başını beklemek gerekmeyecek."

İkinci el otomobil pazarları hafta sonları yoğun oluyor

OTOMOBİL TİCARETİNDE EN YOĞUN GÜNLER CUMARTESİ VE PAZAR

Vatandaşların hafta içinde fırsat bulamadıkları için otomobil alışverişine hafta sonları çıktıklarını dile getiren Erkoç, "Otomobil ticaretinde iş hacmi en yoğun cumartesi ve pazar günleri oluyor. Nöbetçi noter uygulaması sayesinde vatandaşların işlem yapmak için hafta içini beklemesine gerek kalmıyor. Nöbetçi noterlik uygulamasının tekrar başlamasıyla ikinci el araç ticareti hız kazandı." dedi.

Nöbetçi noter uygulaması ikinci ele hizmet veriyor

NÖBETÇİ NOTERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİNİN UZATILMASI İSTENİYOR

Erkoç, bu özellikten daha fazla yararlanılması adına nöbetçi noterlerin çalışma saatlerinin uzatılmasını talep ettiklerinin iletti. Yeni uygulamayla nöbetçi noterler  cumartesi günleri saat 16.00'ya, pazar günleri ise 14.00'e kadar hizmet veriyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)