Ruhsar Pekcan: Müteahhitlik sektörümüz 10 bin 525 proje üstlendi
AA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2020 Yılı Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Bakan Ruhsar Pekcan, müteahhitlik sektörü ile ilgili bilgi vererek, sektörle ilgili olarak "Müteahhitlik sektörümüz bugün itibarıyla dünyanın 128 farklı ülkesinde 418 milyar 700 milyon dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır." şeklinde açıklama yaptı.

Pekcan, müteahhitlik firmalarının 2020 yılında üstlendiği işlerin proje bedelinin an itibarıyla 14 milyar 400 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştığını kaydetti.

"2021 BEKLENTİSİ 15 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNDE"

Pekcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kovid-19'un etkisini göz önünde bulundurarak 2021'de beklentimiz toplam müteahhitlik proje büyüklüğünün 15 milyar dolar seviyesini aşmasıdır. Türk müteahhitlerinin yurt dışında üstlendiği projeler Mart 2020'den itibaren Kovid-19 salgınının küresel ölçekte yaşattığı daraltıcı etkilere bağlı olarak tüm ülkelerin kısa vadeli yatırım politikalarını ertelemesine rağmen elde edilmiş önemli ve takdire şayan bir başarı olduğunu düşünüyoruz"

Ruhsar Pekcan

EN FAZLA PROJE 4.6 MİLYAR DOLARLA RUSYA FEDERASYONU’NDA ÜSTLENİLDİ

Pekcan, firmaların artık geleneksel pazarların yanı sıra müteahhitlik sektöründe önemli bir pazar konumunda olan Batı Avrupa ve ABD pazarlarına girmeye yönelik çalışmalarına da hız verdiğine değinerek, "2020 yılı için üstlenilen projelerin ülkesel ve bölgesel dağılımına baktığımızda en fazla proje, Rusya Federasyonu’nda üstlenilmiş olup, burada üstlenilen yeni proje tutarı 4 milyar 600 milyon dolara ulaşmıştır." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)